Ostatnie 497 dni prezydenta

Temat: Wyniki Krwi - proszę o analizę ?
dziecko ma 7 lat. wszystko wyszło OK tylko Limfocyty (Rozmaz krwi obwodowej) wyszły 49 % (norma 20-45). o czym to może świadczyć ? Pewnie o niczym, ale moze tez swiadczyc o...
Źródło: topranking.pl/1849/wyniki,krwi,prosze,o,analize.php



Temat: interpretacja morfologii krwi
Artur wrote: Przy niekt rych nie mia em podanych norm, wi c nie wiem jakie one s . O anemii lekarze nic nie m wili (chocia w szpitalu mia em jeszcze ... ytki krwi (niewiele, ale podwy szone), lekko podwy szone OB, rozjechany rozmaz krwi obwodowej. Ca kiem prawdopodobne, e to jest zupe nie normalny stan przy astmie. A w zasadzie to nawet...
Źródło: topranking.pl/1849/interpretacja,morfologii,krwi.php


Temat: nadmierne pocenie a zatrucie organizmu (grzyby, wirusy, bakterie)
scraggy@interia.pl wrote: Witam. Wiem, e temat nadmiernego pocenia by ju kiedy przerabiany, natomiast chc zapyta o kwestie z nim zwi zan jak w temacie. Pomijam tutaj fakt robienia bada typu krew, ... czy nadmierne pocenie nie wynika z zatrucia organizmu w/w drobnoustrojami, jakie ewentualnie badania mo na by wykona ? podniesiona temperatura odczucie zamroczenia podwy szone OB bia ko reaktywne poza norm podniesione bia e krwinki w morfologii warto ci poza zakresami norm w rozmazie krwi obwodowej no, to tyle co nie-lekarz mo e podpowiedzie :P
Źródło: topranking.pl/1849/nadmierne,pocenie,a,zatrucie,organizmu,grzyby.php


Temat: Interpretacja wników krwii - przekroczone wartości.
Stokrotka pisze: | ...  rowniez zastanawia mnie fakt, ze laboratorium wydalo | wynik morfologii z takimi leukocytami i z takim obrazem bez wykonania tzw | rozmazu krwi obejrzanego pod mikroskopem. ... ... mnie wysokie, ale w normie, miałam trudności z odebraniem wyniku, ale wydano mi go z trudem. Dlaczego utrudniano odebranie wyniku? Jak zwykle nie czytasz uwaznie. Napisalam, ze wynik powinien byc uzupelniony o obraz krwi obwodowej obejrzany pod mikroskopem. Dopiero wowczas aki wynik powinien zostac wydany. Sama wysoka wartos leukocytow o niczym nie swiadczy, ale z aparaurowego leukogramu wynika, ze moga wystepowac jakies niepawidlowosci. MOGA - podkreslam, ale nie musza, dlatego wynik powinien byc wydany po uzupelnieniu o tzw. "rozmaz reczny". Co do Twojego problemu - nie wiem. Mogl byc w takcie robienia jeszcze,...
Źródło: topranking.pl/1851/interpretacja,wnikow,krwii,przekroczone.php


Temat: dlaczego taki wysoki wynik badania
do 4 roku życia w rozmazie krwi obwodowej jest przewaga limfocytów do ponad 50 % nieznaczne ich zwiększenie może wynikać z przebycia infekcji wirusowej ew po szczepieniu ale taki poziom przy prawidłowych innych wynikach nie budzi niepokoju, norma fosfatazy przed zakończeniem wzrastania wynosi do 500, monocyty przy normie do 6 mogą byc podwyższone po infekcjach wirusowych, bakteryjnych i pasożytniczych, czasem ich ilość...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96891250,96891250,dlaczego_taki_wysoki_wynik_badania.html


Temat: proszę o interpretację wyników morfologi!
proszę o interpretację wyników morfologi! Moj syn ma 3 lata i co te wyniki mogą oznaczać? Morfologia krwi obwodowej: WBC 9,80 NEU% 27,80 LYM% 56,10 MONO% 9,90 EOS% 5,50 (NORMA 1,00-5,00) BASO% 0,90 RBC 4,41 HGB 12,6 HCT 35,6 MCV 80,7 MCH 28,6 MCHC 35,4 RDW-CV 13,0 PDW 9,8 PLT 383 MPV 9,1 P-LCR 18,4 PCT 0,3 mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile pałeczkowate 1 neutrofile segmentowanwe 29 (norma 40-70) ZA NISKIE! granulocyty kwasochłonne 5 granulocyty zasadochłonne 1 limfocyty 47 (norma 20-45) za WYSOKIE! MONOCYTY 9 (norma 3-8) za WYSOKIE limfoplazmocyty 4,0 pozostałe kom.limfoidalne -4%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97629486,97629486,prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologi_.html


Temat: Proszę o pomoc w interpretacji morfologii
Proszę o pomoc w interpretacji morfologii Dzień dobry Panie Doktorze! Dzisiaj odebrałam wyniki mojego, 10-cio miesięcznego synka. I jestem bardzo zmartwiona. Oto one: Rozmaz krwi obwodowej: NEUTROF.SEGMENT - 23.00 LIMFOCYTY - ... 13.04 PLT - 506.80 MPV - 5.84 Jestem zaniepokojona tym, ze niektore bardzo przewyższaja norme, a niektore sa pod nia. Co ukazują te wyniki badan? Dodam, że mały jest karmiony piersia....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88342673,88342673,Prosze_o_pomoc_w_interpretacji_morfologii.html


Temat: Prośba o Interpretacje wyników
Prośba o Interpretacje wyników Wczoraj odebrałam winiki Jutro ide do lekarza Ale martwie sie o te limfocyty sad w rozmazie krwi obwodowej Morfologia krwi : krwinki białe (WBC) wg normy ok Granulocyty obojetnochłonne wg normy ok Limfocyty ok Monocyty ok Granulocyty kwasochłonne ok Granulocyty zasadochłonne ok Krwinki czerwone 5,73 norma 3,20-4,80 Hemoglobina 14,2 norma9,5-13,5 Hematokryt ok MCV 74 norma 75-90 MCH 24,8 norma 27-32 MCHC ok RDW-SD ok RDW-CV 16,8 norma 11-14 Płytki krwi ok PDW ok MPV ok PCT ok P-LCR ok Retykulocyty ok IRF ok LRF ok MRF ok HFR ok Rozmaz krwo obwodowej Granulocyty obojęt. segmentowane 14% norma 30-50 !!! Granulocyty kwasochłonne ok Granulocyty zasadochłonne ok Limfocyty 77% norma 45-65 Monocyty ok Badania bichemiczne Żelazo poprawiło sie 83 norma 50-156 Trasferyna ok Całkowita zdolność wiązania żelaza 484 norma 200-400 Żelazo podawałysmy od 2 miesiecy z wit b12 i c Z góry dzieki wielkie
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88531306,88531306,Prosba_o_Interpretacje_wynikow.html


Temat: rozmaz krwi
wyniki mieszczą się w granicach normy:0 do 4 r.ż w rozmazie krwi obwodowej dominują limfocyty ( a normy na wynikach są dla dorosłych)w rozmazie synka jest ich więcej co może być...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,89986952,89986952,rozmaz_krwi.html


Temat: Prosze o interpretacje wynikow krwi synka-pilne
Prosze o interpretacje wynikow krwi synka-pilne Prosze o interpretacje wynikow krwi synka 10-cio miesiecznego. Pisze tylko te pozycje ktore odbiegaja od normy dla doroslych: Rozmaz-manualnie Segmentowane 9% Limfocyty 81% Morfologia krwi obwodowej Hemoglobina 11,7 g/dl Hematokryt 35,7% MCV 72,1 fl MCH 23,6 pg Limfocyty 79,3% Neutrofile 11,0% Limfocyty 6,48 tys/ul Neutrofile 0,90 tys/ul RDW-CV 18,7% PDW 11,1 MPV 9,7 Czy mam sie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76900947,76900947,Prosze_o_interpretacje_wynikow_krwi_synka_pilne.html


Temat: rozmaz złe wyniki
leukocyty - 8,54 K/ql (norma 6-17,5) limfocyty - 74,4% ( 20-60) monocyty - 7,4%(0-15) neutrofile - 15,4% (30-50) Eozynofile 2,6% (0-6) Bazofile - 0,2% (0-1) Limfocyty - 6,35 K,ql (1,2 - ... (24-31) MCHC 34,7 g/dl (32-36,6) RDW-CV 13,1% (11,5-14,5) RDW-SD 36,6 fl (37-54) płytki krwi 375 k/ql (140-440) PDW 10,9fl (9-17) MPV 10,3fl (9-13) P-LCR 26,3% (13-43) PCT 0,39% (0,17-0,35) Rozmaz krwi obwodowej granulocyty podzielone 7% (40-70) limfocyty 87% (20-45) monocyty 6% (1-8) nie wiem czy to normy dla dzieci. Zuzia w lipcu miała ospę, ale jak robiliśmy badania w styczniu, to było podobnie. Nie wiem jaką metodą zrobili rozmaz.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,83738207,83738207,rozmaz_zle_wyniki.html


Temat: Interpretacja wyników
Interpretacja wyników Witam, czy mogłabym prosić o interpretacje wyników badania krwi. Córka, 22 m-cy od świąt Bożego Narodzenia ma katar i kaszel o zmiennym nasileniu)> Była leczona Mukosolvanem, Mukofluidem, syropem prawoslazowym ... te dobre i te poza normą) Morfologia krwi obwodowej Leukocyty 13 Erytrocyty 4,76 Hemoglobina 12,9 Hematokryt % 37,2 MCV 78,2 MCH 27,1 MCHC 34,7 Plytki krwi 255 Anizocytoza erytrocytów 13% RDW-SD 29,8 PDW 9,6 MPV 8,1 P-LCR 12,7% Rozmaz Pałeczki 1% Granulocyty obojętnochłonne 39% Granulocyty kwasochlonne 4% Limfocyty 55% Monocyty 1% Pozdrawiam Gosia M
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90118178,90118178,Interpretacja_wynikow.html


Temat: Wyższy poziom AST
na podstawie tych danych które Pani podała nie można rozpoznać infekcji bakteryjnej bo w rozmazie krwi obwodowej jest przewaga limfocytów ( w infekcjach wirusowych) wyniki mieszczą się w granicach normy, ALT jest w normie a AST nieznacznie podwyższone a może to być spowodowane nieznacznym urazem mięśniowym i nie świadczy o dysfunkcji wątroby:)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90140624,90140624,Wyzszy_poziom_AST.html


Temat: limfocyty atypowe u 3miesieczniaka
mieć wplyw na ich obecność,a jesli nie, to co? Krew byla pobrana z żyły. Panie doktorze, bardzo proszę o odpowiedź, gdyż moja pani doktor przebywa aktualnie na urlopie i nie mam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,64513438,64513438,limfocyty_atypowe_u_3miesieczniaka.html


Temat: Analiza wyników krwi.P.Doktorze prosze o pomoc!
Analiza wyników krwi.P.Doktorze prosze o pomoc! Witam córcia miała leczona toksokaroze w 4 dniu leczenia miała robiona krew.Doktor nic nam dalej nie zaleciła a ja mam pewne wątpliwości, co dalej? Napiszę co wyszło poniżej bądz powyżej normy:Dziecko 3latka LYM-5,2(norma1,0-4,7) MCV-80,0(norma83-103) LYM%-62,9(norma25-50) ROZMAZ KRWI OBWODOWEJ limfocyty-64(norma25-50) Dodatkowo moje drugie dziecko 10 miesięcy ma niby alergie wynik na toxokaroze ujemny a jego krew jest bardziej poniżej bądz powyżej: Morfologia z rozm.autom.dOMINIK 10 MIESIĘCY LYM-6,3(norma 1,0-4,7) MONO-0,9(0,0-0,6norma) MCV-74,0(norma83,0-103,0) MCH-25,1(norma27,0-33,0) PLT-511(norma140-440) LYM%-59,0(norma25-50) MONO%-8,8 (norma1,0-7,0) BASO%-1,2(norma0,0-1,0) ROZMAZ KRWI OBWODOWEJ limfocyty64 (norma25-50) Będe bardzo wdzięczna za wszelka pomoc. Dziękuje...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76552433,76552433,Analiza_wynikow_krwi_P_Doktorze_prosze_o_pomoc_.html


Temat: babeszioza
czy było wykonane badanie krwi? na jakiej podstawie zostala postawiona diagnoza? czy wykonano równiez rozmaz krwi obwodowej? jeśli to była rzeczywiście babeszjoza, a pies juz się lepiej czuje, sugerowałabym ponowne badanie krwi aby sprawdzić, czy parametry powrócily juz do normy i czy pierwotniak nadal jest obecny w krwinkach.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,87470603,87470603,babeszioza.html


Temat: badania hormonalne
badania hormonalne Bardzo proszę o interpretację badań hormonalnych wykonywanych w 8 dniu cyklu:LH 7,09(2,5-12,5)mlU/ml, Fsh 7,51(3,5-12,5)mlU/ml,PROLAKTYNA 30,04 ng/ml(norma do 24,1)testosteron 0,411ng/ml(0,06-0,82) KORTYZOL: godz. 8 rano-738nmol/l, godz.17-396nmol (norma140-690),17-0H PROGESTERON 2,0 ng/ml (0,3-1,0).Dodam, że od pół roku mam skąpe miesiączki .Mam jeszcze pytanie dotyczące rozmazu krwi obwodowej co oznacza termin większość limfocytów pobudzona(%)? dziękuję za odpowiedz.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,987904,987904,badania_hormonalne.html


Temat: Względna limfocytoza a Hashimoto !!!
Względna limfocytoza a Hashimoto !!! Czy zapalenie tarczycy typu Hashimoto może mieć wpływ na zły rozmaz krwi obwodowej (71% limfocytów). Wartości bezwzględne w morfologii są w normie. Poza tym pomimo przyjmowania ... poradzić. W badaniach laboratoryjnych mam dość sporo przeciwciał antyTPO - 2800 przy normie 0-450. Przeciwciała ANA/ANCA w porządku. Czy ktoś zna taki przypadek ?. Dzięki za wszelkie informacje.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,19322942,19322942,Wzgledna_limfocytoza_a_Hashimoto_.html


Temat: bialaczka?
A rozmaz byl komputerowy czy reczny? Jezeli komputerowy, to koniecznie powtorz morfologie z rozmazem recznym. Rozmaz komputerowy nie potrafi odroznic komorek prawidlowych od niedojrzalych (ktorych we krwi obwodowej byc nie powinno). Jak rozumiem plytki w normie? Aha, jeszcze jedno - moja corka przy diagnozie miala 6 tys krwinek bialych. Wiec wcale nie musza byc podwyzszone. A co mowi lekarz na te wyniki?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,56646859,56646859,bialaczka_.html


Temat: Rozmaz krwi obwodowej! Kto sie zna??
Rozmaz krwi obwodowej! Kto sie zna?? Witam moze ktos sie zna na wynikach laboratoryjnych rozmazu krwi obwodowej. Wiem jakie sa normy ale nie mam pojecia co to moze oznaczac, a wizyta...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,52999563,52999563,Rozmaz_krwi_obwodowej_Kto_sie_zna_.html


Temat: moje wyniki - czy mógłby zerknąć jakiś lekarz?/thx
krwinki czerwonej) - 94,8 fl MCH (średnia zawartość hemoglobiny) - 33,0 pg PLT (płytki krwi) - 231 G/l MCHC (średnie stężenie hemoglobiny we krwi) - 34,8 g/dl LYMPH % (limfocyty) - ... /nl RDW-CV (wsk.anizocytozy krw.czerwonych) - 11,90 % PDW (wsk.anizocytozy płytek krwi) - 11,10 fl MPV (średnia objętość krwinki płytkowej) - 8,70 fl P-LCR (udział dużych płytek) - 19,00 % Rozmaz krwi obwodowej : Neutrocyty z jądrem pałeczkowatym - 0,00 % Neutrocyty z jądrem podzielnym - 45,00 % Eozynocyty (granulocyty kwasochłonne) - 2,00 % Bazocyty (granulocyty zasadochłonne) - 0,00 Limfocyty - 50,00 %...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,29199351,29199351,moje_wyniki_czy_moglby_zerknac_jakis_lekarz_thx.html


Temat: Limfocytoza a Hashimoto !!!
Limfocytoza a Hashimoto !!! Czy zapalenie tarczycy typu Hashimoto może mieć wpływ na zły rozmaz krwi obwodowej (71% limfocytów). Wartości bezwzględne w morfologii są w normie. Poza tym pomimo przyjmowania Letroxu ... W badaniach laboratoryjnych mam dość sporo przeciwciał antyTPO - 2800 przy normie 0-450. Czy ktoś zna taki przypadek ?. Dzięki za wszelkie informacje.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,19299862,19299862,Limfocytoza_a_Hashimoto_.html


Temat: Sigvaris!
Witam Sigvaris! Otóż w kale nic nam nie wyszło ani małemu ani córce.Mały ma ujemny wynik na toxokaroze na szczęście.Mam pewne wątpliwości co do wyników krwi .Doktor nic dalej nie zaleciła.Mały ma bardzo podobną krew do córci. Nie wiem czy sie na tym znasz ale napisze.Napisze tylko to co jest poniżej bądz powyżej normy. Morfologia z rozm.autom.dOMINIK 10 MIESIĘCY LYM-6,3(norma 1,0-4,7) MONO-0,9(0,0-0,6norma) MCV-74,0(norma83,0-103,0) MCH-25,1(norma27,0-33,0) PLT-511(norma140-440) LYM%-59,0(norma25-50) MONO%-8,8 (norma1,0-7,0) BASO%-1,2(norma0,0-1,0) ROZMAZ KRWI OBWODOWEJ limfocyty64 (norma25-50) Córka ma bardzo podobny wymik krwi LYM-5,2(norma1,0-4,7) MCV-80,0(norma83-103) LYM%-62,9(norma25-50) ROZMAZ KRWI OBWODOWEJ limfocyty-64(norma25-50) Dodam tylko że córka nigdy nie ... wiem co dalej mam robić.Będe musiała chyba zrobić jeszcze raz badanie kału. Prosze napisz co mogą oznaczać te wyniki powyżej i poniżej normy.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,75182531,75182531,Sigvaris_.html


Temat: LYM-norma w morfologii
LYM-norma w morfologii Witajcie, temat norm morfologii dla dzieci był poruszany wielokrotnie. Sprawdzałam w polecanych przez Was serwisach internetowych, ale nie mogę się dopatrzeć normy LYM W wyniku mam podane LYM ... PLT (tys/ul) - 352 PDW (%) - 17,5 MPV - 8,7 PCT (%) - 0,3 Jutro jeszcze odbiorę wynik rozmazu krwi obwodowej. Robiłam te badania kontrolnie bo synek ma powiększony jeden węzęł od jesieni. Wyniki, które uzyskał w grudniu były prawidłowe (ale norma dla 11 miesięcznika jest chyba trochę inna niż dla starszego o prawie pół roku) Bardzo proszę o interpretację wyników...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,40843363,40843363,LYM_norma_w_morfologii.html


Temat: proszę o interpretacje wyników-morfologii!!!
przebytym zakażeniu, ponieważ CRP jest niskie [ujemne - najprawdopodobniej norma w tym laboratorium jest <0,5 mg / dL ] PS od piątego roku życia jest juz zwykle zauważalna "przewaga ilościowa" granulocytów...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,63383722,63383722,prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologii_.html


Temat: czy te wyniki są dobre?
być normy? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,33233167,33233167,czy_te_wyniki_sa_dobre_.html


Temat: wyniki badan krwi-kto rozszyfruje?
wyniki badan krwi-kto rozszyfruje? wlasnie odebralam wyniki mojego dziecka, siedze w pracy i sie martwie. Ma przekroczone krwinki białe (norma do 10, on ma 11.7), dodatkowo i to nie wiem co oznacza: Obraz krwi obwodowej - granulocyty podzielone 15 (norma 45-70), kwasochłonne 5 (norma 0-4), limfocyty 78 (norma 20-45). Rozmaz wart.b LYMPH - 7 (norma 1-4.4) % LYMPH - 60 (norma 25-40)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,33243439,33243439,wyniki_badan_krwi_kto_rozszyfruje_.html


Temat: nadmierne pocenie a zatrucie organizmu (grzyby, wirusy, bakterie)
-http://www.vegie.pl. Nie jestem lekarzem :P yyy badanie tarczycy w jakim sensie? jeśli chodzi o TSH było jakieś 4 mies.temu - w normie, nie badałem natomiast FT3 i FT4 oraz T3 i ... ze dwie wartości w rozmazie były ciut nie tak i coś tam w płytkach, ale lekarz powiedział ze ok. ( nie mam niestety już badań ) Z przedstawionych objawów raczej nic tutaj nie pasuje. białko reaktywne poza normą nie wiem o co tutaj chodzi, ale przypuszczam, ze musi być większosc z tych objawów żebyt cokolwiek stwierdzic:-) problem jest własnie w wysiłku i...
Źródło: topranking.pl/1849/nadmierne,pocenie,a,zatrucie,organizmu,grzyby.php


Temat: czy leczenie idzie w dobrą stronę?
... ( a węglowodany powodują jego alkalizację). Ponadto przy zapaleniu pęcherza byłoby dużo nabłonków okrągłych i wielokątnych, pojedyncze to norma. Co najważniejsze, pojedyncze świeże erytrocyty mogą się teoretycznie w moczu zdarzać (choć...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,525,95180826,95180826,czy_leczenie_idzie_w_dobra_strone_.html


Temat: wyjasnienie co to jest "trzydniowka", jej objawy
krwi) z wysokim odsetkiem limfocytów we wzorze krwinek białych (tzw. rozmazie). Leczenie Choroba nie wymaga leczenia, ustępuje samoistnie. Stosuje się leczenie objawowe, głównie leki przeciwgorączkowe. Nie ma sposobu skrócenia czasu trwania...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,25239,38747423,38747423,wyjasnienie_co_to_jest_trzydniowka_jej_objawy.html


Temat: WBC (białe krwinki)
Norma WBC wynosi 4000-10000 leukocytów/mm3 krwi obwodowej. LEUKOCYTOZA to podwyższenie ilości białych krwinek w krwi obwodowej- wynik taki nie powinien dziwić, gdy krew była pobrana po dużym wysiłku fizycznym, lub po ... ostrych zakażeń wirusowych i w początkowej fazie niektórych zakażeń bakteryjnych. W rozmazie krwi obwodowej zwraca wtedy uwagę obniżenie się liczby granulocytów obojętnochłonnych ze względną przewagą odsetkową limfocytów. Leukopenię z obniżeniem liczby limfocytów obserwuje się u dzieci przewlekle leczonych kortykosterydami (Encorton). Niskie wartości leukocytów są też często spotykane u dzieci niedożywionych. Wśród chorób potencjalnie mogących być przyczyną leukopenii należy wymienić: przewlekłe choroby krwi ... ciężki przewlekły stres oraz wpływ przewlekle stosowanych leków. Jednocześnie zaznaczam, że jednorazowy wynik WBC odbiegający (w górę lub w dół) od normy nie powinien budzić niepokoju.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,8563959,8563959,WBC_biale_krwinki_.html


Temat: Białe krwinki...ile ich powinno być?
Proszę jeszcze dodatkowo wykonać rozmaz krwi obwodowej. Norma dla leukocytów to od 4000-10000,więc ten wynik to jeszcze nie tragedia,ale dopiero po sprawdzeniu rozmazu.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,9910829,9910829,Biale_krwinki_ile_ich_powinno_byc_.html